Colabitoil ingår avtal med Yilport Gävle

Colabitoil Sweden AB (publ.) har tecknat avtal med Yilport Gävle för expansion i hamnområden.

Yilport Gävles har tecknat avtal med Colabitoil om leverans av drivmedlet HVO100. Yilport Gävles konsumtion, baserat på historik, beräknas till 10 miljoner kronor på årsbasis. Avtalet innehåller även en nyetablering av tankanläggning. Anläggningen om 20 kubikmeter beräknas stå färdig innan årsskiftet och bidra till merförsäljning till övriga aktörer som besöker och verkar på hamnområdet.

– Yilport Gävles verksamhet är redan skonsammare mot miljön än mycket annat inom logistikbranschen, t.ex. långa och tunga vägtransporter. Vi kör redan eget containertåg mellan våra terminaler i Gävle Hamn och Stockholm Nord. Fossilfri HVO 100 i våra bilar, kranar och maskiner känns naturligtvis bra inombords, men det betyder säkert också en hel del för våra kunder. Omtanke om miljön blir successivt en allt viktigare konkurrensfördel. Den som inte tar miljöfrågorna på allvar kommer förr eller senare att tvingas anpassa sig till en ny verklighet när vår omvärld inte längre nöjer sig med bara vackert tal, utan kräver verklig förändring, säger Fredrik Rönnqvist, VD för Yilport Gävle.

– Vi är glada att Yilport Gävle valt oss som leverantör av HVO100. Vi har båda hållbarhet och miljön i tankarna och tillsammans bidrar vi till ett klimatsmart samhälle, säger Colabitoils VD, Jan Nordlöf

För ytterligare information kontakta:
Jan Nordlöf, VD Colabitoil AB. Telefon 0723337077
Daniel Arenholm, Kommunikationschef Colabitoil AB. Telefon 0739814412
Fredrik Rönnqvist, VD Yilport Gävle. Telefon 010-551 89 35 / 076-136 38 71