Inbjudan seminarium: Fossilfritt VM – Almedalen 2018

Välkommen till ett seminarium fossilfritt VM på Teaterskeppet. Vi visar matchen Sverige – Schweiz och bjuder på mat och dryck. I paus och efter matchen berättar vi om världens första fossilfria VM – Alpina VM i ÅRE och Skidskytte VM i Östersund 2019, och hur vi gör det möjligt. 

ARRANGÖR: Colabitoil tillsammans med Jämtkraft, Audi och Ngenic
PLATS: Teaterskeppet, Kajplats 10, Visby hamn, Visby  KARTA>>
DAG::  Tisdag 3 juli, Pre-Game från 15.45. Seminarium i halvtid och efter slutsignalen.
LÄNK : Om seminariet
ANMÄLAN :www.simplesignup.se (begränsat antal platser, intresseanmälan obligatoriskt)

Alpina VM i ÅRE 2019 och Skidskytte VM i Östersund 2019 blir fossilfria. De första i världen! Med förnybara drivmedel, bland annat HVO100 gör vi det möjligt för båda VM att bli fossilfria.

Alla fossilfria alternativ behövs. Tillsammans med Ngenic, Jämtkraft och Audi arrangerar Colabitoil ett seminarium i Almedalen på temat fossilfri sport och fritid – vi gör det möjligt. Colabitoil som är en hållbar “official supplier” till Alpina VM i ÅRE förser redan i dag leverantörer till Åre och VM-bolaget med förnybara drivmedel. I samarbetet ges samtliga person- och godstransporter, publik och övriga sponsorer och intressenter möjlighet att bidra till ett fossilfritt VM.

– Samtidigt som upplevelser är bra för destinationsnäringen så har eventbranschen historiskt sett stått för stora klimatavtryck. Det är transporter vid stora evenemang som står för den största klimatpåverkan. Det finns därför mycket att vinna genom att gods- och persontransporter drivs på förnybara drivmedel. En grön resa ska vara målet för alla och därför uppmanas tillresta besökare, sponsorer, volontärer, transportörer, lokala näringslivet och kommunen att tanka fossilfritt. Med tiotalen tankanläggningar och direkta leveranser gör vi det möjligt för ÅRE att uppnå målet om ett fossilfritt VM 2019, samt att efter VM fortsatt arbete för en hållbar turistdestination, säger Daniel Arenholm, Kommunikationschef på Colabitoil.

Tillsammans med Region Jämtland/Härjedalen och skidskytte-VM i Östersund 2019 har Åre 2019 skrivit på för att uppnå målet om ett fossilfritt VM 2019. Som arrangörer av stora evenemang blir
VM ÅRE 2019 och Skidskytte VM i Östersund 2019 föregångare i hållbarhet, något som sedan skall tas vidare till kommande internationella evenemang.

Välkomna!


För ytterligare information kontakta:

Daniel Arenholm, Head of Communications & IR  |  daniel.arenholm@colabitoil.com eller 0771-18 59 65